Handelsvolumet mellom Kina og Russland vil overstige 140 milliarder amerikanske dollar i år

15. desember holdt president Xi Jinping og Russlands president Putin sitt andre videomøte i år i Beijing.
Den 16. desember introduserte talspersonen for handelsdepartementet Shu Jueting på en vanlig pressekonferanse holdt av handelsdepartementet at siden i år, under strategisk veiledning av de to statsoverhodene, har Kina og Russland aktivt overvunnet virkningen av epidemien og jobbet hardt for å fremme bilateral handel.Mot trenden er det tre hovedhøydepunkter:

1. Omfanget av handel slo rekordhøyt
Fra januar til november var handelsvolumet med varer mellom Kina og Russland 130,43 milliarder dollar, en år-til-år økning på 33,6 %.Det forventes å overstige 140 milliarder dollar for hele året, og sette en ny rekordhøy.Kina vil opprettholde Russlands største handelspartnerstatus for 12. år på rad.
For det andre fortsetter strukturen å bli optimalisert
I de første 10 månedene var det kinesisk-russiske handelsvolumet for mekaniske og elektriske produkter 33,68 milliarder amerikanske dollar, en økning på 37,1 %, og utgjør 29,1 % av bilateral handel, en økning på 2,2 prosentpoeng fra samme periode i fjor;Kina eksporterte 1,6 milliarder amerikanske dollar i biler og 2,1 milliarder amerikanske reservedeler til Russland, en betydelig økning på 206 % og 49 %;import av storfekjøtt fra Russland 15.000 tonn, 3,4 ganger samme periode i fjor, har Kina blitt den største eksportdestinasjonen for russisk storfekjøtt.
3. Nye forretningsformater utvikler seg kraftig
Kinesisk-russisk grenseoverskridende e-handelssamarbeid har utviklet seg raskt.Byggingen av utenlandske varehus og e-handelsplattformer i Russland har vært jevnt fremme, og markedsførings- og distribusjonsnettverket har blitt kontinuerlig forbedret, noe som har bidratt til den kontinuerlige veksten av bilateral handel.
640


Innleggstid: 16. desember 2021

Hvis du trenger produktdetaljer, vennligst kontakt oss for å sende deg et komplett tilbud.