Suez-kanalen øker bompenger for noen skip

1. mars, lokal tid, kunngjorde den egyptiske Suez-kanalmyndigheten at den ville øke bompengene til enkelte skip med opptil 10 %.Dette er den andre økningen i bompenger for Suez-kanalen på bare to måneder.

xddr

Ifølge en uttalelse fra Suez Canal Authority økte bompengene for flytende petroleumsgass, kjemikalie og andre tankskip med 10 %;bompenger for kjøretøy og gassskip, stykkgods og flerbruksfartøy økte med 7 %;Bompenger for oljetankere, råolje og tørrbulkskip økte med 5 %.Avgjørelsen er i tråd med den betydelige veksten i global handel, utviklingen av Suez-kanalen og forbedrede transporttjenester, heter det i uttalelsen.Osama Rabie, styreleder for Canal Authority, sa at den nye bompengesatsen vil bli evaluert og kan bli justert igjen i fremtiden.Canal Authority har allerede hevet veiavgiften én gang 1. februar, med en økning på 6 % i bompenger for skip, unntatt LNG-skip og cruiseskip.

Ruten til Suez-kanalen er kort, og det er tryggere å navigere i "lukket hav" - Middelhavet, kanalen og Rødehavet.Som et resultat har Suez-kanalen blitt den travleste internasjonale vannveien i verden, og den påtar seg en tung transportoppgave.Dessuten er skipsinntektene til kanalen en av hovedkildene til Egypts nasjonale skatteinntekter og valutareserver.

I følge data fra Suez Canal Authority passerte mer enn 20 000 skip gjennom kanalen i fjor, en økning på rundt 10 % i forhold til 2020;fjorårets skipsavgiftsinntekter var 6,3 milliarder dollar, en år-til-år økning på 13 % og rekordhøy.

2022-3-4


Innleggstid: 18. mars 2022

Hvis du trenger produktdetaljer, vennligst kontakt oss for å sende deg et komplett tilbud.